вівторок, 16 травня 2017 р.

ПРИЧИНИ, ЗА ЯКИМИ ВАРТО ЗАБОРОНИТИ ДИТИНІ КОРИСТУВАТИСЯ ПЛАНШЕТОМ

Сьогоднішній день дуже важко уявити без різного електронні помічників, а сучасна дитина практично не здивувати новомодний гаджет. Планшет в руках малюка давно замінив йому іграшки, прогулянки на вулиці і спілкування з однолітками. Поки дитина зосереджено водить пальцями по екрану, мама встигає приготувати обід, прибрати квартиру і відпочити. Але чи такий це чудовий вихід - відволікати дитину планшетом? Шкода і наслідки від такої іграшки не змусять себе довго чекати.

Чим загрожує для малюка ненормованої гри з планшетом?
1. Порушення нормального розвитку. Дитячий лікар - терапевт Кріс Роуен радить батькам не дозволяти користуватися будь-якими портативними пристроями дітям до 12 років, так як вони негативно впливають на розвиток дитини.
2. Порушення сну. За даними, отримані дослідники в інститутському Центрі вивчення світла, підсвічування екрану на впродовж 2 годин здатні привести до зниження вироблення мелатоніну.  Результатом зниження мелатоніну є порушення сну, - людині потрібно більше часу, щоб заснути, сон може бути переривчастий, супроводжуваний кошмарами.

3. Зниження Росту мозку. Вченими доведено, що мозок дітей зростає в потрійному розмірі до 2-х років, і продовжує стрімко зростати до 21 року. Часте сидіння за планшет призводить до зниження впливу подразників зовнішнього середовища на дитину, які допомагають розвиватися головний мозок. В результаті діти отримують дефіцит уваги, когнітивні затримки, і порушення в навчанні.

4. Підвищена агресія. А також підвищення імпульсивності, нездатність самостійно регулювати свій стан,  можуть бути часті істерики щодо негайної потреби «друга» планшету
5. Залежність. Так само, як і дорослі, діти з легкістю може призвичаїтися до електронних іграшок. Зараз багато батьків відділяється від своїх дітей за допомогою різних соціальних мереж і пристрої фактично замінює спілкування з ними для багатьох дітей.



6. Психічні захворювання. У Канаді кожна шоста дитина має діагноз психічного захворювання, для лікування якого потрібні небезпечні психотропні препарати. Навіть у найменших користувачів гаджетами розвивається занепокоєння, депресія, синдром дефіциту уваги і біполярні розлади.
7. Порушення центральної нервової системи. Давно відомо, що електромагнітне випромінювання від сучасних комунікаційних пристроїв робить негативний вплив на центральну нервову систему, що загрожує не тільки розсіяним увагою, а й зниженням коефіцієнта розвитку інтелекту.
8. Соціальне значення.Діти, які проводять весь свій час за планшетами і смартфонами, в результаті виявляються за бортом соціального розвитку. Їм важко спілкуватися з однолітками і дорослими в «реальному» житті, знаходити спільні інтереси з дітьми.
9. Активний спосіб життя. Також важливо пам'ятати, що планшет в руках дитини загрожує не тільки серйозними відхиленнями у розвитку і захворюваннями, а й ніколи не замінить йому рухливих ігор на свіжому повітрі. Щоб малюк розвивався і ріс здоровим, йому необхідно активне проведення часу, прогулянки і спілкування з однолітками!

Немає коментарів:

Дописати коментар