четвер, 18 січня 2018 р.

Аналіз виховної роботи. За перший семестр 2017-2018 н.р.

Аналіз виховної роботи
За  перший семестр 2017-2018 н.р.


Виховна робота ліцею, протягом першого семестру 2017-2018 проводилась на основі нормативно-правового законодавства, концепції «Нової української школи» та Закону України «Про освіту», згідно затвердженому річному плану. Найбільшу увагу в своїй роботі педагогічний колектив приділяв вихованню в своїх учнях моральних якостей: доброзичливості, поваги до людської гідності, милосердя, доброти, толерантності, потреби в емоційному та духовному контакті з людьми, потреби у самоповазі, патріотизму, національної самосвідомості, розуміння приналежності до українського народу.

З ціллю організації зайнятості учнів, забезпечення повноцінного всебічного розвитку учня, розумового естетичного, фізичного та розвитку природних здібностей створена система особистісного підходу. З початку навчального року було затверджено «Розклад № 2» та «Розклад роботи гуртків та спортивних секцій» (16 гуртків різного напрямку).

В кожній групі було створено: старостат, батьківські Ради, а також вибрані батьківська Рада ліцею та Рада самоврядування ліцею, Рада з профілактики правопорушень, затверджена стипендіальна комісія, проводилась робота в гуртожитках.

На початку навчального року проводився моніторинг соціального статусу кожного учня, та протягом семестру контроль за зміною статусу.

Затверджені та реалізовані в дії сумісні плани роботи з Службою ювенальної превенції Дніпровського ВП в Запорізькій області, підписано меморандум про співпрацю з СЮП Дніпровського ВП, Дніпровською районною організацією суспільства Червоного Хреста. Протягом першого семестру здійснювалась сумісна робота з Комунальним закладом «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді», з Комунальним закладом «Запорізький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», з Комунальним закладом «Запорізький обласний центр патріотичного виховання молоді» з Управлінням молоді фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації.

На початку навчального року учнів ознайомили з правилами внутрішнього розпорядку ліцею, проінформували про використання мобільних телефонів та заборону тютюнопаління, споживання алкогольних напоїв. Постійно проводились заходи щодо інформування новин та найважливіших подій в ліцеї, в державі, в світі, проводився аналіз відвідування учнями занять та результатів атестації.

В ліцеї було проведено:
- 20 щотижневих тематичних лінійок;
- 5 урочистих лінійок;
- 5 святкових заходів.
Пройшли виставки творчості учнів, тематичні виставки. В проведенні загальноліцейних заходів були задіяні всі педпрацівники ліцею.

Найактивнішу участь прийняли учні груп:
- № 166, майстри виробничого навчання Петренко Є.В.
- № 157 майстер виробничого навчання Осауленко М.М.
- № 26, класний керівник Кожушко О.О., майстер в/н Хижняк В.І.
- № 27, класний керівник Кожушко О.О., майстер в/н Білявець В.М.
- № 67, класний керівник Курочка Н.М., майстер в/н Коцур А.І.
- № 66, класний керівник Федорова В.В., майстер в/н Шахрайчук Л.І.
- № 65, класний керівник Швецова В.С., майстер в/н Тітова І.О.
- № 36, класний керівник Казаченко Т.Г., майстер в/н Горбич О.І.



Систематично оформлювались тематичні інформаційні стенди, календар знаменних дат та святкових урочистостей. Щомісячно оформлювались групові куточки, стенди самоврядування, інформаційний куточок «поради психолога»

Протягом першого семестру кожного тижня проводились тематичні виховні години та бесіди згідно ліцейного та групових планів.

Нестандартні, з використанням інноваційних технологій відкриті виховні заходи провели:

- Швецова В.С.
- Казаченко Т.Г.
- Міщенко Р.В.

За перший симестр в ліцеї були проведені Заходи, акції: «День здоров’я», «Молодь за здоровий спосіб життя», «Меняю сигаретку на конфетку», «Меняю витамин на никотин», до «Міжнародного дня інвалідів», «Пам’яті жертв Голодомору», «Молодь проти насильства», «Від серця до серця», «Тиждень правових знань», до «Дня боротьби зі СНІДом», до «Дня вшанування ліквідаторів  Чорнобильскої АЕС», до «Річниці визволення міста Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників», «Молодь проти наркоманії», до «Дня пам’яті жертв Бабиного Яру», «Тиждень української мови та писемності», «День боротьби проти насилля» та ін. Проведені урочисті заходи до «Дня знань», «Дня працівника освіти», «Зірковий Вернісаж», «Новорічні свята», «До Дня української армії та українського козацтва», «День відмови від тютюнопаління», провели турнір з «Counter Strike».

Відбулися лекції та зустрічі з представниками СЮП Дніпровського ВП та представниками організації суспільства Червоного Хреста.

Систематично згідно плану, а також поза планом проводились засідання ради з профілактики правопорушень, де розглядались індивідуальні справи учнів, які мають пропуски занять без поважних причин, порушують правила внутрішнього розпорядку ліцею та схильні до правопорушень (30 чоловік). 4 учнів поставлено на внутріліцейний облік.

Систематично діє сайт ліцею та інформаційний центр.

Протягом року учні нашого ліцею приймали участь у Всеукраїнських, обласних та міських конкурсах:

- Ярмарок до Дня міста
- Акція «Ліки замість квітів»
- Акція «Кольорові відра» за ініціативою організації «Євроін»
- Участь у ІV обласному турнірі юних правознавців.
- Обласний конкурс ялинкових прикрас «Моя Новорічна мрія»
- Обласна виставка-конкурс дитячої творчості «Берегиня роду українського»
- Всеукраїнський конкурс короткометражного кіно, відеороликів присвячених правам людини.
- Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів «Врятувати від забуття»
- У форумі лідерів учнівського самоврядування Професійно-технічних навчальних закладів
- Благодійна акція «Новорічний подарунок для бійця».
- Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ»
- Обласний форум-презентація громадських організацій, що здійснюють свою діяльність у сфері національно-патріотичного виховання.

Протягом першого семестру активно працювала Рада самоврядування ліцею та Школа Лідерів

Проводячи аналіз роботи за перший семестр з учнями пільгових категорій можна визначити, що нами повністю виконувались норми фінансового забезпечення дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. (компенсаційні виплати на харчування, одяг, взуття, підручники, виплати по випуску)

Постійно проводилась профорієнтаційна робота згідно плану. Провели «День відкритих дверей» та презентацію професій, квест з майбутніми абітурієнтами «Станція твого майбутнього», розроблена та діє система профорієнтаційних заходів.

Волонтерська робота

Прийняли участь в обласних благодійних акціях «Допоможемо українській армії», «новорічний подарунок для бійця», в акція направлених на підтримку тварин-інвалідів у притулку «Дай лапу, друже!», наші педпрацівники Міщенко Р.В., Петренко Є.В. надали допомогу у заборі крові для мами нашої учениці.

П’ять учнів ліцею отримують матеріальну підтримку одарованої молоді згідно міської комплексної програми.

Один учень отримує стипендію міського голови.
Прийняли участь в конкурсі «Кращий учень року» у номінаціях:
«Суспільний діяч» - Затєєва Марія Володимирівна, гр. № 66
«Спортсмен року» - Кваша Давид Сергійович, гр. № 67
«Кращий за професією» - Товщик Олексій Олександрович, гр. № 65
Робота методичної комісії класних керівників.


Методичною комісією класних керівників було проведено 4 засідання на яких:
· Затверджено план роботи методичної комісії на рік
· Розглянуто методичні рекомендації Міністерства освіти і науки України, щодо основних напрямків діяльності класного керівника, положення про класного керівника.
· Розглядались питання проведення відкритих виховних годин,
· Затверджено теми доповідей
· Проводився аналіз участі груп у гуртковій роботі ліцею.
· Проводились відкриті виховні години та заходи
· Проводився аналіз участі груп у позакласних заходах
· Розглядались питання обміну досвідом роботи класних керівників
· Працювала школа Молодого класного керівника.

Згідно плану проводилась робота соціальної служби ліцею: практичним психологом проводилась діагностична робота, корекційно-розвивальні заняття, індивідуальні та групові консультації для учнів і батьків, профілактично-просвітницькі заходи, а також робота медичної служби та робота бібліотеки.

Заступник директора з НВР                                                                          Н.А.Білоіван

Немає коментарів:

Дописати коментар