понеділок, 12 квітня 2021 р.

 УКРАЇНА

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРАВОБЕРЕЖНИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ» 


Обласний фестиваль:   «Моральний вчинок»

Тематичний напрямок: Екологічний


«Благодійні ініціативи 

екологічного спрямування»


Виконала: Корнієнко Дар'я

Керівник: Білоіван Наталія Андріївна


    У результаті значного погіршення екологічної ситуації у м. Запоріжжі, а також в Україні в цілому. В нашій доволі молодій державі проблеми комплексного та радикального екологічного оздоровлення постійно відкладаються, крім того достатньо мало уваги приділяється вихованню у громадян України екологічної культури. Це, насамперед, пов’язано  з екологічною кризою, соціальною безвідповідальністю та  низькою свідомістю українців, виключення не становлять і мешканці нашого міста.

    Місто Запоріжжя – одне з найбільших промислових міст України, і як наслідок цього існує величезне екологічне навантаження в цілому регіоні. Ця ситуація погіршується тим, що окрім техногенного забруднення навколишнього середовища, відбувається і побутове. Але якщо з першим бореться керівництво нашого міста разом із промисловими, то друге цілком можливо ліквідувати силами мешканців Запоріжжя. Саме збільшення кількості побутового забруднення стало поштовхом для створення благодійного проєкту «Благодійні ініціативи екологічного спрямування». Спостерігаючи за цією ситуацією, за тією великою кількістю побутового забруднення, яке спостерігається на всій території міста, та що є найгіршим на території о. Хортиця, здобувачі освіти Запорізького професійного правобережного ліцею вирішили взятися за розроблення та втілення у життя проєктів, що сприятимуть не тільки миттєвому поліпшенню ситуації, але що найважливіше, сприятимуть вихованню у молодих запоріжців екологічної культури та поваги до рідного міста та України в цілому.

    Мета проєкту: «Розробка та втілення в життя здобувачами освіти Запорізького правобережного професійного ліцею заходів щодо покращення екологічної ситуації в місті Запоріжжі, а також проведення інформаційних заходів та благодійних акцій серед молоді та мешканців Запоріжжя, спрямованих на виховання екологічної культури».

Термін реалізації: Постійно.

Завдання проєкту:

1.Організація та проведення здобувачами освіти Запорізького правобережного професійного ліцею заходів, спрямованих на поліпшення екологічної ситуації в Запоріжжі.

2. Організація і проведення інформаційних заходів серед молоді та мешканців Запоріжжя.

3. Організація та проведення акцій, спрямованих на виховання екологічної культури та поваги до рідної землі.

4. Проведення акцій, спрямованих на привернення уваги громадян до екологічних проблем, що існують в рідному місці.

Проєкт  був розроблений здобувачами освіти «Запорізького правобережного професійного ліцею» як постійно діючий, та щорічно проводяться акції по його реалізації. Досягнення поставлених задач та цілей можливо лише за умови щорічного проведення запланованих заходів. На першому етапі здобувачі освіти Запорізького правобережного професійного ліцею організували заходи, які сприяли поліпшенню екологічної ситуації на о. Хортиця. А саме, організували декілька трудових рейдів на території заповідника о. Хортиця, території парку БК «Запоріжтрансформатор», парку по вулиці Петра Ребра по прибиранню від побутового сміття.

Другий етап включав у себе інформаційні заходи серед здобувачів освіти ліцею, молоді та мешканців району:

проводились бесіди, лекції, використовувались ігрові ситуації, квести. Здобувачі освіти розповідали про правила поведінки у зонах відпочинку, заповідних зонах, розповідали про відповідальність, яку несе кожна людина за чистоту та порядок у своєму місті. На третьому етапі Рада самоврядування ліцею прийняла рішення запропонувати  провести відео-челенджер про можливість використання еко-матеріалів для виготовлення Новорічних прикрас, які дадуть можливість зберегти життя тисячам  зелених ялинок, а Новорічні прикраси з шишок використовувати, як подарунки. 



Немає коментарів:

Дописати коментар