вівторок, 3 квітня 2018 р.

Конкурс «Моральний вчинок». Творча робота "Ми діти твої, Україно!"

Мета:Формування моральних якостей особистості, підвищення рівня культури підростаючого покоління.
Головне завдання проекту: створення інтерактивного простору для обговорення проблемних питань щодо підвищення рівня моральної культури сучасної молоді та її реалізації.
Термін реалізації: постійно.

Творча робота "Ми діти твої, Україно!"

Людина – це унікальна особистість, яка з усіх сторін оточена великою кількістю потреб та необхідних для її життя речей, а також, особистість підпорядковується як фізичним та соціальним вимогам тієї нації, де вона живе, її вимогам, правилам та нормам, принципам у поведінці та менталітету даного суспільства, обрядам, традиційним діям, а ще людина не може нехтувати потреби та необхідності економічного плану. І звідси випливає таке запитання: а чи дійсно людина вільна у своїх діях, у своєму моральному виборі?
Отже, моральний вибір, це необхідна складова умови, обов’язкова для того щоб реалізувати власні людські потреби. Проблеми, які існують у моральному виборі дають унікальну можливість розгорнуто відкрити мораль, подивитись на неї зі сторони принципів, моральних орієнтацій та цінностей людини, норм, які вирують у суспільстві, у міжособистісних взаєминах.
Моральний вибір є необхідною складовою навіть у таких ситуаціях, коли у людини складаються такі обставини, як змушують її прийняти тільки один вибір (рішення), при цьому маючи декілька варіантів. Кожен вибір оцінюється як з позиції добра, так і з позиції зла. Крім цього, необхідно дивитися на чинники об’єктивні та суб’єктивні, які впливають на ситуацію вибору, але при цьому рішення, яке прийняла людина не може завершити весь процес вибору. Продовжити подальшу роль вибору можуть оцінка наслідків, тобто складання певної гіпотези, і,  звісно ж, власна реалізація обраного плану дій.
В наш час, коли ми, молоді люди, захоплені технікою, комп’ютерами, телебаченням, спілкуємось в основному через інтернет, стали забувати історію рідного краю, людей, що робили наше місто одним із найкращіх в Україні, духовно збагачували кожного, хто в ньому жив і живе.
Виходячи з мети проекту були поставленні основні питання:
•        Організація та проведення Радою самоврядування ліцею ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей» заходів спрямованих на формування моральних якостей учнів.
•        Організація і проведення інформаційних заходів спрямованих на популяризацію серед учнівської молоді та формування моральних якостей особистості.


•        Організацію волонтерського руху ліцею.       Залучити учнів до морально-духовних цінностей, передати їм у спадок досвід старших поколінь. Наш навчальний заклад плекає в молоді різні риси характеру сучасного українця: творчість, людяність, гуманність, патріотизм, жагу допомагати, щиру дружбу, працьовитість, відповідальність. Ми виховуємо українця гідного поваги і наслідування,  який веде пропаганду здорового способу життя, толерантного ставлення до людей і учнів, молодого громадянина готового ділитися своїм великим серцем і щирими думками. Багато уваги приділяється патріотичному вихованню учнів і формуванню національної свідомості, прищеплення любові до рідної мови, військово-патріотичному розвитку, козацькому вихованню.
Членами Ради учнівського самоврядування було прийняте рішення про активізацію волонтерського руху та обрано декілька напрямів, за яким планували працювати юні волонтери. Це допомога літнім людям, догляд за ветеранами, прибирання на братських могилах, обелісках та пямятниках загиблих воїнів. Це допомога і психологічна підтримка тим, хто захищає нашу Батьківщину у сьогоденному становищі України, тим хто відродив образ козака нового покоління. Ми захоплюємося їх силою і загартованістю, і намагаємось підтримати і нагадати що ми віримо в них, ми вдячні за кожен їх подвиг і варту.
Сьогодні молодь виходить на новий рівень, мода стає більш чуттєвою і ми поринаємо в милосердя і культуру. Сьогодні модно бути українцем, модно відродити багатство української душі про яку ми читали у творах українських письменників. Модно робити вчинки по українськи!
Наші учні намагаються, по мірі можливості, допомагати братам нашим меншим: годують, накладають пов’язки на поранені місця, віддають їх у добрі руки, проводять агітаційну роботу, неодноразово відвідують притулки.
Членами учнівського активу було організовано декілька трудових рейдів на території заповідника о. Хортиця для збору побутового сміття. Також ініційовано збір коштів, необхідних для придбання зелених насаджень та організації заходів по висадженню їх на території ліцею та в парковій зоні Дніпровського району.
Учні Запорізького правобережного професійного ліцею сподіваються завдяки трудовим рейдам реально поліпшити ситуацію з очищенням території ліцею, окремих ділянок о. Хортиця та паркових зон від побутового сміття.
Учні Ради самоврядування завдяки проведеним акціям прагнуть звернути увагу якомога більшої кількості людей до проблем, що існують у суспільстві.
Ми відроджуємо багатство і своєрідність історії та культуру свого народу, формуємо високі духовно-моральні і культурні цінності, забезпечуємо їх подальший розвиток, а також втілюємо у життя заходи щодо покращення свідомості, заповнення ідеологічного і патріотичного вакууму.
У цьому світі ми єдині, єдині, бо неповторні. Ми творимо своє майбутнє думками і вчинками. Від нас залежить, якою буде наша місія у започаткуванні нових духовних цінностей світової цивілізації. Та без глибокого та систематичного пізнання народної духовної і матеріально-побутової культури неможливо формувати нові цінності, орієнтації в умовах державної незалежності.
Ми-молоде покоління, майбутнє держави. Ще молоді, проте, прагнемо вершин. Тож, будемо працювати задля досягнення поставленої мети.



Немає коментарів:

Дописати коментар