середу, 22 листопада 2017 р.

Пам’яті жертв голодомору!

Памяті жертв голодомору!




Мало знайдеться у непростій історії не тільки України, а й світу  таких жахливих трагедій, як Голодомор 1932-1933 років. Український Голодомор взагалі слід розглядати окремою сторінкою нашої історії – на своєму історичному шляху український народ зазнав чимало трагічних випробувань – однак, все, що  випало на його долю у той нібито мирний час, затьмарило своєю жахливістю навіть воєнні лихоліття.
Голодомор став  національною катастрофою.

Тільки протягом 1932-1933 років загинула п’ята частина сільського населення України. Люди вимирали цілими селами. Демографічні, соціально-економічні, історико-культурні наслідки тодішніх злодіянь Україна відчуває і досі.
Це був геноцид. Цілеспрямований, ретельно спланований геноцид проти українського народу. І те небагато, що ми вже зараз можемо і зобов’язані – це пам’ятати. Пам’ятати, яку ціну – не просто за життя на  своїй землі, а лише – за власне існування заплатив народ України.




Ці слова прозвучали на тематичній лінійці, присвяченій  памяті жертв голодомору 21 листопада у нашому  ліцеї. Представники всіх груп запалили свічки пам’яті жертв голодомору та хвилиною мовчання вшанували загиблих від голоду.


Немає коментарів:

Дописати коментар