понеділок, 12 квітня 2021 р.


УКРАЇНА

ДЕРЖАВНИЙ  НАВЧАЛЬНИЙ  ЗАКЛАД 

«ЗАПОРІЗЬКИЙ  ПРАВОБЕРЕЖНИЙ  ПРОФЕСІЙНИЙ  ЛІЦЕЙ»


Обласний фестиваль:  «Моральний вчинок»

Тематичний напрямок: Національно-патріотичний


«Не  думайте,  що  ваша  країна  може  зробити  для  вас, думайте, що ви можете зробити для вашої країни»

                                                                  Джон Кенеді


                                                             Виконала: Назаренко Діана

Керівник: Маляревич Олена Миколаївна


          Моральний вибір, це необхідна складова умови, обов’язкова для того, щоб реалізувати власні людські потреби. Проблеми, які існують у моральному виборі, дають унікальну можливість розгорнуто відкрити мораль, подивитись на неї зі сторони принципів, моральних орієнтацій та цінностей людини, норм, які вирують у суспільстві, у міжособистісних взаєминах.

         Ми стали забувати історію рідного краю, людей, що робили наше місто одним із найкращих в Україні, духовно збагачували кожного, хто в ньому жив і живе. Отже, ми бачимо необхідність в організації та проведенні Радою самоврядування ліцею ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей» заходів, спрямованих на формування моральних якостей учнів, організації і проведенні інформаційних заходів, спрямованих на популяризацію серед учнівської молоді та формування моральних якостей особистості, організації волонтерського руху ліцею. Ми повинні залучити здобувачів освіти до морально-духовних цінностей, передати їм у спадок досвід старших поколінь. Наш навчальний заклад плекає в молоді різні риси характеру сучасного українця: творчість, людяність, гуманність, патріотизм, жагу допомагати, щиру дружбу, працьовитість, відповідальність. Ми виховуємо українця гідного поваги й наслідування,  який веде пропаганду здорового способу життя, толерантного ставлення до людей і учнів, молодого громадянина, готового ділитися своїм великим серцем і щирими думками. Багато уваги приділяється патріотичному вихованню здобувачів освіти і формуванню національної свідомості, прищепленню любові до рідної мови, військово-патріотичному розвитку, козацькому вихованню.

              Мета: Утвердження в свідомості здобувачів освіти ДНЗ «Запорізького правобережного професійного ліцею» патріотичних цінностей, переконань, поваги до культурного й історичного минулого українського народу. 

    Головне завдання проєкту: створити  інтерактивний простір для формування загальнолюдських цінностей -  морально-етичних (гідність, чесність, справедливість, повага до життя, повага до себе та інших), патріотизму, національної свідомості, відповідальність за все те, що робиться на рідній землі. 

   Термін реалізації: Постійно.

    Для українського народу патріотизм був і є найбільшою національною цінністю,тому формування патріотизму в нашому закладі освіти залишається першочерговим і є важливою складовою освітнього процесу. Вся діяльність педагогічного, учнівського колективу та батьківської громади направлена  на  визначення національної свідомості, виховує любов до рідної землі, до свого народу, допомагає освоїти національні цінності, бути причасними до розбудови національної державності, патріотизму.

Ми працюємо
Над глибоким розумінням історії                    Готовністю захищати Батьківщину
свого народу, національної ідентичності

Всі дії та роботу плануємо на сприйняття слова «Патріот» і розумом, і серцем

Формуємо почуття доброти, милосердя,             Пам'ятаємо та шануємо  героїчні і водночас
готовності допомогти іншим людям             трагічні та драматичні події історії України

Готуємось збагачувати своїми здобутками рідну Україну

Виховуємо готовність сприйняття держави         Сприймаємо ідеї гуманізму виваженості,
як запоруки власного особистого розвитку         відповідальності та толерантності

        Найбільша увага приділяється залученню здобувачів освіти до практичних справ: розбудови державності, формуванню почуттів гідності, гордості за свою батьківщину (екскурсії, волонтерська робота, виставки, тематичні стенди, флешмоби, квести, відзначення пам’ятних дат, вшанування захисників України, уроки мужності, зустрічі з випускниками, які виконують свій обов’язок в зоні АТО, допомога ветеранам, вечорниці, передаємо надбання майбутнім поколінням, тощо).





Немає коментарів:

Дописати коментар