понеділок, 12 квітня 2021 р.

 УКРАЇНА

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРАВОБЕРЕЖНИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ»


Обласний фестиваль: «Моральний вчинок»

Тематичний напрямок: Соціальний 



«БУДУЄМО  КРАЇНУ  РАЗОМ»

Виконав: Курусь Ілля, Чупров Назарій
Керівник:Білоіван Наталія Андріївна

    Вчені вважають, що ХХІ століття період кризи моралі не тільки сучасної молоді, а також  людей інших поколінь. Сьогодення - це проблема духовної кризи, втрачаються традиційні цінності та їх значимість. Базовими проблемами стали етичні норми поведінки, культури спілкування та соціально-комунікаційні проблеми, розвиток групового егоїзму.  Але люди не народжуються такими, вони стають такими та живуть за правилами «сучасного світу». Вихованість та культура поведінки відходить на другий план в процесі формування типу особистості західного суспільства. Може це і добре в час розвитку сучасних економічних відносин, але головне - не переступати через усе заради досягнення своєї мети, пам’ятати про суспільний обов’язок та відповідальність: будь-то відпочинок в парковій зоні чи спілкуванні з друзями. Всі ми повинні застосовувати до власних вчинків ту саму мірку, якою міряємо діяння інших людей. Суспільство потребує єдності індивідуального та суспільно-морального вдосконалення. Основні моральні цінності, свідомість  та етичні цінності є найвищим показником розвитку людини, і формуються вони в сім'ї, в навчальному закладі, а також залежать від впливу оточуючих, тому тема нашого проекту спрямована на моральний саморозвиток  особистості. Ціль нашого проекту: сприяти формуванню громадянської позиції, пропаганді системи етичних норм, правил поведінки на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадянський обов’язок, совість, справедливість. Ми закликаємо до широкомасштабної, суспільної, корисної діяльності з урахуванням тенденції сучасності.

        Актуальність проекту: Ми, молоде покоління нашої держави, відповідаємо за майбутнє нашої України, за свої вчинки за дії тих, хто поряд. Нам треба навчитися жити на благо собі та оточуючих, навчитися культурі спілкування та поведінки в соціумі, приймати рішення та діяти, відповідати за свої вчинки.

        Мета: Підвищення загального рівня морально-духовної культури особистості здобувачів освіти нашого ліцею, популяризація духовно-моральних надбань та вчинків серед молоді нашого міста та консолідація зусиль всього населення Запоріжжя.

            Термін реалізації: Постійно.

            Завдання: Проаналізувати вчинкові-поведінкову систему; відзняти відеоролик та організувати челенджер із залученням найбільшої кількості молоді. 

            Наш проект продовжується, ми захопилися процесом соціально-значущих дій, залучили до морального виховання та участі в соціальних проектах  велику кількість молоді,надали допомогу в благоустрої нашого району. Розпочинається весна – наша активна позиція продовжується…







Немає коментарів:

Дописати коментар